הזמנת מוצר – תוספת בהזמנה

שאלה:

שלום רב,
ראובן ביקש משמעון שיזמין לו מוצר מהאינטרנט,
המוצר עולה 100 שקל והזמנה עולה 20 שקל.
שמעון ראה שבכל מקרה הוא צריך לשלם על המשלוח של ראובן, האם שמעון יכול להזמין גם הוא מאותו חנות (מכספו האישי) עוד מוצר על חשבון המשלוח של ראובן, ואין שום תוספת או החסר בזה שאתה מוסיף עוד מוצר, מחיר משלוח הוא אחד לא משנה כמה אתה מזמין.
יש לציין שאם ראובן לא היה מבקש משמעון לקנות לו מוצר מסוים אז שמעון בכלל לא היה קונה את המוצר שהוא רוצה, אלא דרך אגב בגלל שהוא הזמין אז הוא הזמין גם עוד מוצר.
1. האם מותר לשמעון לעשות זאת?
2. האם הוא צריך לספר לראובן שהוא משתמש במשלוח שלו?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שליח שמצרף את ההזמנה שלו להזמנה של המשלח, כיון ההזמנה עבור שניהם, ולכן תשלום הזמנה צריך להתחלק בין שניהם. העובדה שהזמין רק בגלל ההזמנה המשלח לא משנה את הדין.

בהצלחה.