דמי שכר למטפלת עבור החודש שהיה סגר כללי

שאלה:

בתחילת חודש אלול סיכמנו עם המטפלת / בייבי סיטר של בתנו על שכר חודשי קבוע של אלף ש"ח עבור כל חודש של בייבי סיטר, החל מחודש אלול ועד אלול שנה שאחריו, למעשה מראש השנה ועד סוף חודש תשרי היה סגר מלא ולא היה צורך במטפלת מאחר ואישתי לא יצא לעבודה.
המטפלת סיכמה איתנו שהיות והיא לא שמרה כלל על בתנו בכל החודש היא רוצה שנשאל רב בדיני ממונות כמה עלינו לשלם עבור החודש הנוכחי או שאין צורך לשלם כלל.
אשמח לדעת מה הפסק בנידון. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בחודש תשרי היה אסור לשלוח ילד למטפלת [בגלל הסגר הכללי במדינה], ולכן דינו שווה למכת מדינה. ובמכת מדינה יש מחלוקת הפוסקים האם ההפסד על שניהם או שההפסד חל על הגננת בלבד, ומעיקר הדין פטור. אולם ראוי לשלם שליש [חצי מפועל בטל], וכמו שהורו בתי דין רבים בזמן הקורונה שכן ראוי לנהוג.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחודש תשרי יש את התקופה של החגים שזה חופש למטפלת בכל מקרה בלי קשר לקורונה, שיתכן ועל אותם ימים כן יצטרך לשלם מחיר מלא

  2. בחגי תשרי החג הוא לא חופש אלא כימי שבת, ובחודש תשרי התשלום מתחלק לפי ימי עבודה, ואם לא היה עבודה כלל בגין אי יכולתה של הגננת, אין חובה לשלם כלל.