תשלום למטפלת על ימים שהיא בבידוד

שאלה:

שלום רב,
המטפלת של הילד שלי נכנסה לבידוד בעקבות כך שהבת שלה חיובית לקורונה, כתוצאה מכך אנחנו לא יכולים לשלוח את הילד אליה, שאלתי היא בנוגע לתשלום, אני הבנתי שבמקום שהמלמד חולה אין צורך לשלם על אותם ימים שהוא לא עבד, השאלה פה כיוון שהיא לא חולה אלא היא לא יכולה לעבוד בעקבות הנחיות משרד הבריאות, אולי זה נכנס לאותה פשרה שעשו במה שקשור למכת מדינה שצריך לשלם 30-50%
תודה רבה רבה !!

תשובה:

שלום וברכה,

מטפלת שנכנסה לבידוד דינה כפועל נאנס ולא יכלה לעבוד לא חייבים לשלם לה על הימים שלא טיפלה בילדים. אין הבדל אם הגננת חלתה או שנכנסה לבידוד בגלל בן בית שחולה או ששהתה בקרבת חולה מאומת, היות והביטול הגיע מחמתה לא חייבים לשלם לה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלד סעיף א

בכל אונס שאירע לפועל, בין ששניהם היו יודעין שדרך האונס לבא או ששניהן אינן יודעין, הוי פסידא דפועל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי היא הציגה את השאלה בצורה אחת ואולי היא הציגה את השאלה בצורה אחרת. היה כדאי שהשאלה תהיה כתובה בצורה שמקובלת על שני הצדדים, ואז לשאול דיין. או שתראה לה את השאלה כפי שכבת באתר דין והיא תאמר אם ניסחת את השאלה נכון.
    לגבי השאלה שלך הבאתי מקור מהשו"ע שאם הפועל נאנס אין חובה לשלם לו, ולכן גם אם זה לא אשמתה לא חייבים לשלם לפועל – גננת.