שקית שקית שנלקחה מסופר ללא תשלום

שאלה:

עשינו קנייה ביש חסד לפניי שנים ולקחנו שקית של שקיות הקפאה
ולאחר שפתחנו נתברר שלא שילמנו עליה (כנראה של הקונה שהי אחרינו בקופה ושילם עלייה )
מה אנחנו צריכים לעשות
האם אפשר להשתמש בשקיות

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה אסור לקחת מוצרים שנשכחו בקופה אחרי התשלום. אולם אם עבר ולקחם לדעת הרמב"ם אם אין בו סימן הרי אלו שלו. ודעת הראב"ד יניח עד שיבוא אליהו, ויש להקל כדעת הרמב"ם וכהכרעתם של השו"ע והש"ך. ולכן אתה יכול לקחת את השקיות לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אבידה ומציאה סימן רס סעיף ט:

…לפיכך אסור לו שיגע בה עד שימצאנה דרך נפילה אפילו נסתפק לו הדבר, ולא ידע אם דבר זה אבוד או מונח, הרי זה לא יגע בו, ואם עבר ונטלו אסור לו להחזירו לשם. ואם היה דבר שאין בו סימן, זכה בו ואינו חייב להחזירו.

ועיין בש"ך שם ס"ק כו.