פריסת מלכודת עכברים בשבת

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
ראיתי בהלכות שבת בספר חזו"ע שמותר לאדם להטיל את מימיו על גבי עשבים(ואין חוששים לזורע היות וזה לא משביחם כלל אלא אף 'שורף' אותם) לפי דבריו האם ה"ה גם ע"ג עצים(שמא זה מזיק גם להם)?

2.אם ראו עכבר מסתובב בבית בשבת, האם מותר להניח מלכודת בבית?
ואם מותר, האם מותר להניח בזה 'חומר הדברה' או שזה מוקצה?

רב תודות!

תשובה:

1. אין כל מקום לחלק בענין זה בין עץ לעשב.

2. אסור לפרוס מלכודת אפילו אם הבעל חי לא נכנס שם מידית אלא לאחר זמן, ובכלל זאת מלכודת עכברים.

מקורות:

2. ראה משנה ברורה סי' שטז ס"ק יח ובשם המגן אברהם. אמנם במקרה שהבהלה רבה, יש שכתבו שניתן לסמוך על שיטת רבי עקיבא איגר שהקל בזה לגבי צידה שלאחר זמן, כדבר שאינו במינו ניצוד.