מיקרוגל אחד לבשר וחלב

שאלה:

שלום כבוד הרב, איך יש אפשרות להשתמש במיקרוגל לחימום בשר וחלב, אם אפשר לפי פסיקת הרב עובדיה זצל

תשובה:

שלום רב

מאוד לא מומלץ לעשות זאת. השימוש לבשר וחלב במיקרוגל הוא על ידי שכל מאכל המוכנס בו יהיה עטוף הרמטית בשני כיסויים [כך התיר הגריח"פ שיינברג זצ"ל], הבעיה היא שכאשר הכיסוי נפתח ויוצאים אדים יש להכשיר את המיקרוגל, והכשרת מיקרוגל היא לעולם לא לכתחילה ונצרכים להסתמך בה על היתרים שנויים במחלוקת [בדיעבד שזה נעשה יש דרך להכשיר, אבל עדיף שלא להזדקק לה], והנסיון מורה שלא ניתן להשגיח שהמאכלים יהיו אטומים די הצורך כיון שחומם גורם לאריזות לפקוע ולהפתח.

בהצלחה