ילדה כשומרת מיחוד מגיל 5

שאלה:

ראיתי באתר שהגיל שבו ילדה יכולה לשמש כ"שומר" הוא מגיל 6 עד 9.
רציתי לשאול מה המקור לגיל, ואם זה ממש דווקא 6.
למשל הילדה שלי בת 5 ואם חלילה וחס תראה את אביה מתקרב קרבה גופנית לאשה זרה ברור שהיא תבין שמשהו מאד בעייתי ולא תקין.

תשובה:

בספרו של רבי אברהם הורביץ על יחוד, תלמידו הידוע של הסטיפלר והחזון איש, הביא בשם החזון איש שכבר מגיל חמש יכול להיות שומר וזה באמת תלוי בכל ילדה לפי מה שהיא, ולפי בשלותה ומצבה.