זכויות יוצרים בסרט שמופץ באינטרנט

שאלה:

העלו סרט לאינטרנט ללא רשות היוצרים, האם אפשר לראות את הסרט ללא תשלום לאחר שנשלח לי בווצאפ, או שיש חשש לגזל? שמעתי שלאחר שהועתק הסרט ואף ללא רשות, אין בעיה לצפות בו האם זה נכון

תשובה:

אסור להעלות סרט לאינטרנט משום שפוגע בזכויות יוצרים. לפי חוק זכויות יוצרים מותר להעתיק סרט לצורך אישי ולא לצורך מסחרי. העתקה לאתר שמופץ לקהל דינו שווה לשימוש מסחרי ואסור. ולכן אסור ליהנות מדבר הגזול. אולם אם עברת והשתמשת אין עליך חובת תשלומים, כיון שהעתקה לצורך פרטי אין בכך איסור מצד החוק וממילא גם לא מצד ההלכה.

העובדה שהסרט הועתק לאינטרנט לא שולל את זכויותיו של בעל הסרט, והעובדה שהוא ממשיך לסחור להתפרנס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה שנושא של העתקת סרטים.