הפרשת תרומות ומעשרות על ידי קטן

שאלה:

אני קונה נבטים על מצע. המצע הוא בעצם אדמה. והופרשו מזה תרומות. אני שמה במקרר, אבל הבנתי שגם שם זה עלול עוד לגדול. ואז מפרישים ללא ברכה. וכך אני עושה, כל פעם שאני גוזרת מנה.
אבל רציתי לשאול, אם קטן יכול לעשות זאת לעצמו. הבן שלי בן 12.

תשובה:

שלום וברכה

בכל אופן בוקיים חיוב הפרשת תרומות ומעשרות, קטן אינו מפריש. יש דעות שבדיעבד כבר מגיל 12 חלה הפרשתו.

מקורות:

רמב"ם תרומות פ"ד הל' ב, ושו"ע יו"ד סי' שלא סעי' ל.

על הדעות שכבר מגיל י"ב חלה הפרשתו בדיעבד, ראה רמב"ם שם הלכה ה', וראה בביאור הגר"א שם ס"ק עח שאין הלכה כדבריו.