דיווח על חתונה שנוגדת את ההנחיות

שאלה:

רציתי לשאול לאחר המקרה המפורסם השבוע שמשפחה ארגנה חתונה ביתית בניגוד להנחיות הקורונה והתושבים הזמינו משטרה. האם בתור שכן הדבר הנכון לדווח למשטרה או להתעלם?

תשובה:

שלום וברכה,

אין זה מתפקידו של שכן לדווח על חריגות של תושבים בהוראות משרד הבריאות. ברור לכל שיש לשמור בהקפדה על הנחיות משרד הבריאות, והמציאות הוכיחה שאחרי חודש של סגר ירדה התחלואה בצורה דרסטית. אם הייתה שוטר הייתי עונה לך לפרק את החתונה, מאחר והתפקיד שלהם לעקוב אחרי משמעת הציבורית. אבל האזרח לא צריך להיות שוטר, הוא לא אמור לרגל ולהלשין, עצם ההרתעה שיש שוטרים שמסתובבים זה די ומספיק לסדר הציבור. ההלשנה למשטרה מותרת כאשר אזרח מסכן את הציבור, ולכן חולה קורונה שמאומת שמסתובב בין הציבור מותר למסור אותו, אבל הנחיות כליליות למרות שהם טובות ומועילות לציבור, אין זה סכנה מוחשית, ולכן אין להלשין על כך.

בהצלחה והשם יסיר כל חולי ומגיפה מעלינו.