מה תוקף הנאמנות של סופר סת"ם?

שאלה:

מה הטעם לנאמנות הלכתית של סופר סת"ם על דבר שכתב לומר שנכתב בכשרות? זה מטעם עד אחד נאמן באיסורין? האם הכלל נאמר גם במקום שיש הפסד ממון ניכר והוראות היתר וכד'? אדם שמוצא מזוזה או שקיבל מזוזה ולא ידוע מי הסופר, ובבדיקה היא כשירה מצד צורת האותיות, יכול לסמוך שנכתב כדין?

תשובה:

נאמנותו היא מכח דין עד אחד נאמן באיסורים.

לא הייתי סומך על מזוזה שנמצאה סתם ברחוב כי במזוזה יש הרבה מאוד ענין של כסדרן – כלומר הכתיבה צריכה להיות לפי הסדר, וזה מעכב, ולכן כל שאלה בעת הכתיבה עלולה לפסול את המזוזה, וכל תיקון שיעשה אחר כך עלול לפגום בכשרותה אם נעשה שלא כדין, כלומר אם האות היתה פסולה ואחר כך גרר והכשיר אותה, זה פסול, ואת כל זה לא ניתן לגלות לאחר זמן.

הצטרף לדיון

תגובה 1