לישון בחדר עם ספרי קודש

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלה: אף שלא אסור מן הדין האם מותר לישון בחדר ספרים שבבית? כשיש ספה שם? האם יש חילוק בין שינה בצהריים לשינה של לילה? מדובר בבן אדם לבד ולא לשים שם בני הזוג לישון, כגון מישהו שלומד ומתעייף ורוצה לישון שעה, או לשים שם אורח?

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לישון בחדר שיש בו ספרי קודש, כל הבעיה זה בחדר של זוג שלא יוכלו לקיים שם מצות עונה.

שבת שלום.

מקורות:

בשולחן ערוך [אורח חיים הלכות תפילין סימן מ סעיף ב] נאמר האיסור בחדר שיש בו תפילין וכך כתב: בית שיש בו תפילין, אסור לשמש בו מטתו עד שיוציאם או שיניחם בכלי תוך כלי. והוא שאין השני מיוחד להם, שאם הוא מיוחד אפי' מאה חשובים כא'. הגה: ואם שניהם אינן מיוחדים להם, או שהפנימי אינו מיוחד להם והחיצון מיוחד להם, מותר (וע"ל סי' ר"מ סעיף ו') (ב"י). ובמשנה ברורה שם כתב שהוא הדין גם בספרי הקודש,  וכך כתב: (ד) תפילין – וה"ה חומשים או סדורי תפילות או שאר ספרים בין בכתיבה או בדפוס הכל יש בהם קדושה ובעינן כלי תוך כלי ואפילו אם הן כתב משיט"א [היינו שאינה כתיבת סת"ם והוא רק כתב אשורי] וכריכת הספר אינה נחשבת לכיסוי דהיא מגוף הספר ובעינן עוד שני כיסויין. ועיין ביו"ד בסי' רע"א בט"ז שם סק"ח שכתב כל המיקל בקדושת ספרים הנדפסין עתיד ליתן את הדין דדפוס הוי כמו כתיבה. אך בתשובת חו"י סי' קפ"ז נוטה להקל בזה בשעת הדחק כשאין לו במה לכסות: