חלום

שאלה:

חמי נפטר ואשתי עדיין בשבעה, ובתי חלמה שהוא היה בבית שלו לבוש חולצה לבנה וכל המשפחה מסביבו והוא ביקש 15 ₪.אישתי שמה לו 500₪ בשטר אחד מתחת לבית השחי והוא מאוד שמח.והבת שלי נתנה לו 15₪ ועוד 20₪. מה זה אומר??

תשובה:

החלום הזה מאוד שכיח במצב כזה, ולדעתי הוא מאוד חשוב! יש לזכור, שהנפטר נמצא במצב מאוד מורכב, הוא כרגע בשנה הקרובה עושה את עיקר כפרת עוונותיו כאן בעולם הזה, והוא כמה לכל זכות שיכולה להועיל לו, הוא עצמו אינו יכול לסייע לעצמו במאומה… מצוות מקיימים רק בעולם הזה, לא שם! יש דבר אחד שיכול לסייע לו, וזה המתנות ונתינות של צאצאיו, המתחזקים לעילוי נשמתו במצוה זו או אחרת, מתפללים לעילוי נשמתו, לומדים משניות, נותנים צדקה, כל דבר טוב כזה מועיל לו וגורם לו נחת רוח עצומה! כל אחד יעשה חושבים מה הוא יכול לעשות בשבילו, גם אם בחייו לא הבין מספיק את חשיבות הדברים, עכשיו זה החמצן שלו.

עשו והצליחו ומן השמים תנוחמו!