אשה שנסתרה בזמנינו

שאלה:

השכן כל הזמן מציע לאשתי להקפיץ אותה לתחנה ככה היא מספרת לי(הם יוצאים באותה שעה מהבניין לעבודה)
הזהרתי את אשתי שלא תעלה בטרמפ עם השכן
וביום שרב כבד היא סיפרה לי שעלתה איתו מרוב החום
זמן הנסיעה 3 דקות
יש לציין שאני לא חושד בה אבל חושש לרמא באבן עזר
שנסתרה בלא עדים אסורה

תשובה:

חלילה וחס אתה מגזים לגמרי… ראשית, נסתרה הפירוש הוא שהתיחדה איתו לפי כללי ודיני יחוד [למעט פרטים מסוימים שאין כאן המקום להאריך בהם], נסיעה בצהרי היום באמצע העיר אינה יחוד בשום אופן, כך שאין מקום לחשש כלל. שנית, מנין המחשבות ההזויות האלו, יש שכן נחמד שמציע עזרה קטנה, למה לחשוב עליו כך?! אני מסכים שמידת הצניעות מחייבת לסרב לטרמפ קבוע כי זה מביא לקירוב הדעת ועלול לגרום להרהורי עבירה או קלות ראש אסורה, אבל מכאן ועד לפרשנות שלך קצת ארוכה הדרך.

שיהיו לכם חיים טובים ומאושרים, טהורים תמימים ונקיים.

שבת שלום.