פרסום שלילי על צימר

שאלה:

הייתי בצימר לפני כמה זמן והיה לנו סיפור לא נעים שקבענו והמארחת הבריזה כמה פעמים והדרך היחידה להגיע לצימר היה ע"י זהות בדויה (אחרי התיעצות עם רב ועשינו בצורה מותרת).
גם שם הצימר לא ממש ענה למה שהיא כותבת בפרסום המקום וכו'.
השאלה היא אם מותר לכתוב באתרים שמבקשים חוות דעת על המקום חחות דעת שלילית משום לשון הרע. כי כל אחד יכול לפתוח ולראות גם לא לתועלת…
אשמח למקורות.
תודה רבה וחורף בריא

תשובה:

שלום וברכה,

לשון הרע לתועלת הציבור מותרת אחרי שהתקיימו שבעת תנאים שהוזכר בחפץ חיים. העובדה שזרים יכולים לראות, לכאורה אינו אסור כי מי שלא מתעניין בצימר לא מעניין אותו הדברים שנכתבו. ואם הוא מתעניין בצימר הרי זה לתועלתו.

בהצלחה.

מקורות:

שבעה תנאים שהזכיר החפץ חיים  כלל י ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5.  שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.