פירסום תמונה של גנב

שאלה:

לאחרונה היה איזה תוכנית שבודקים עסקים אם הם מתנהלים ישר או לא
ואני רוצה לשאול במדה ומצאו אחד שהוא גנב שמרמה לקוחות האם מותר לפרסם את התמונה שלו, כדי שאנשים ידעו להיזהר ממנו או בכל זה אסור

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמרמה אחרים מותר להזהיר את הציבור שיזהרו ממנו ולא ייפלו במלכודת שלו. ואם התמונה תעזור לציבור שיתרחקו ממנו מותר לפרסם את התמונה. אך כל זה דווקא שזה התנאי היחידי לעצור את הגנב. אבל אם אפשר להרתיע את הגנב בדרכים אחרות יש לפעול בדרך חלופית. ולכן יש להתייעץ עם אחרים שמכירים ויודעים את המקרה או להתייעץ עם רב מקומי כדי לדעת איך למגר את התופעה בדרך הטובה והנוחה.

בהצלחה.