מכתבים של דייר לשעבר

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
לפני שנה וכמה חודשים קנינו דירה ב"ה.
קודם לכן הדירה הייתה בבעלות זוג מבוגר שהחליטו להתגרש ובנסיבות אלה כנראה הוחלט כנראה למכור את הדירה.
התחושה הייתה שהגבר לא מכר את הדירה בלב שלם אולם כנראה לא נותרה לו ברירה.
בימים הראשונים ביקש לשמור עבורו דואר וכמובן שהסכמנו בשמחה.
המציאות היא שהוא מגיע כמעט כל שבוע שבועיים לבדוק האם קיבל דואר ומעבר לכך לעיתים משקיף על הבית מבחוץ. כשאין דואר הוא לעיתים דופק לשאול מדוע לא הגיע הדואר.
ניסינו פעם לרמוז לו בצורה נחמדה שאולי נכון שיעביר את הכתובות לדירתו בה מתגורר כעת כדי שלא יהיה לו הדבר לטורח אולם הוא מתעקש להגיע ושנשמור לו את הדואר. פנינו גם פעם לבן שלו בצורה נחמדה ושאלנו האם יש אפשרות לעשות כנ"ל ובנו השיב שהוא כבר עשה כך אולם הדבר אינו נכון.

מהי הדרך הנכונה, הן מצד ההלכה והן מצד הרצון הטוב, לנהוג במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אתם לא חייבים לו כלום. וטוב יותר שתודיעו לו שתוך תקופה מסוימת אם העניין לא יסודר אתם מניחים את כל מכתבי הדואר על הגדר בכניסה לבניין, ואתם מסירים אחריות מהמכתבים.

בהצלחה.