לא תחנם – לשבח רופא גוי

שאלה:

האם מותר לשבח רופא גוי/ בעל תפקיד רפואי אחר?? האם בפני אחרים מותר?? ולשם להמליץ עליו לאחרים בתור רופא טוב שעבודתו מדויקת?

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שנעשה לטובת היהודי אין בו איסור, לכן לשבח אותו כדי שיתן שירות טוב יותר, זה מצויין, וגם אם זה לא רק בשבילך אלא על ידי היחס הטוב יש להניח שיעבוד טוב יותר עם אחרים, כטבע האדם שכאשר מחמיאים לו על יחס טוב זה יוצר אצלו רצון להתמיד בכך זה מותר, ובודאי מותר וצריך להמליץ עליו ככל שזה עוזר למטופלים לדעת לבוא אליו…

רפואה שלמה.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' קנ"א סעיף י"א, מגן אברהם סי' צ' סק"ל. וכן בכל מקרה שאין זה מתנת חינם אלא כתמורה לדבר שקיבל או שיקבל בהמשך מהגוי.