גרביים לאשה בבית

שאלה:

ערב טוב,
האם אשה ובנותיה שמקפידות ללכת עם גרביים מחוץ לבית (כמובן כשהחצאית מתחת לברך) צריכות להקפיד גם בבית ללכת עם גרביים ?
או שבפני אנשים לא זרים אפשר להקל?
[נראה שמהצד שלומר דברים שבקדושה בבית זה בעייתי]

תשובה:

שלום רב.

בבית כשאין זרים אין חובה לגרוב גרביים.

מקורות:

כך הביא בספר עוז והדר לבושה עמוד 338 בשם ספר הליכות בת ישראל פרק ד' סוף הערה כח בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שאין חובה לגרוב גרביים אם היא לובשת חלוק ארוך. אולם יחד עם זה הביא שם שאסור לברך כנגד רגלים אם אינם מכוסות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בספר הליכות בת ישראל (יצחק יעקב פוקס, ירושלים תשד"מ) פ"ד ס"ט סוף הערה כ"ח כתב: "הרש"ז אויערבאך שליט"א כתב לי שמן הדין אפשר להקל לאשה הנמצאת בביתה במשך היום ואינה יוצאת לרחוב, שאינה חייבת לגרוב גרביים" (גם בנוכחות אחרים).