גוף נקי לתפילה וברכות

שאלה:

לפעמים אני מרגישה שהגוף שלי לא נקי לצורך תפילה וברכות. כמה שאני משתדלת אני לא מצליחה אלא לאחר זמן.
האם במצב כזה עלי להמנע מתפילה, או לאכול בלי ברכה?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה טעות נפוצה, גוף לא נקי יש לו שתי הגדרות והלכות שונות: אם לא נקיים בכלל, כלומר אדם שיש עליו צואה שנראית בחוץ וכדומה, אסור להתפלל ולברך, אבל זה כמובן אפשר לנקות. הנושא השני הוא שצריכים ללכת לשירותים, שבזה אם לא יכולים לעצור ולהתאפק 72 דק' אכן לא ניתן לברך, אבל באופן זה הרי הולכים לשירותים, ואם אפשר להתאפק, לכתחילה יש להתפנות אבל אם זה לא מתאפשר כי אין באיזור או כי לא מצליחים, ניתן לברך ולהתפלל.

כך שאין כל סיבה להמנע מתפילה וברכות במקרה שלך.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע סי' צב.