אני רוצה לצאת מניהול וועד בית

שאלה:

אני גר בבית בן 6 דיירים. מלבדי בכל הדירות גרים שוכרים. אני משמש מנהל וועד בית 23 שנים.
אינני מעוניין להמשיך. מאחר ובכל הדירות גרים שוכרים לא ניתן לבקש מהם. ביקשתי משני בעלי דירות צעירים נמרצים שגם גרים באזור לקחת את ניהול הוועד עליהם. אולם הם מסרבים. להעביר לניהול חיצוני יגרום לעליה בדמי תשלום הוועד מה שיקשה על השוכרים. איך אני יוצא מזה?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר כל השכנים מעכבים מותר לך להביא ניהול חיצוני, אבל מאחר שהעלות של זה יקר, אתה יכול לבקש מאחד השכנים שייקח את ניהול וועד הבית ויקבל תמורה כספית על הניהול, ובכך העלות תישאר נמוכה והניהול יהיה בין אחד השכנים.

בהצלחה.