אבלות עליה לקבר שלא בתאריך היארצייט

שאלה:

שלום לכב' הרב
יום השנה של אבא זכרונו לברכה חל בחול המועד סוכות לכן חשבנו לעלות לקבר באיסרו חג אך לא התאפשר בגלל הסגר עכשיו מתאפשר ביום ראשון הקרוב עד ראש חודש מרחשוון האם אפשר לעלות בראש חודש?
ב. שאלה נוספת. שמעתי שאומרים שאסור לבוא ולהטריד את המת (הנשמה צריכה לרדת מהמקום שלה בגללנו וזה גורם לה צער). האם זה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

אין לעלות לקברים בראש חודש.

בשנה הראשונה מטריד את המת הביקורים אצלו, ולכן מעטים בכך ועולים רק בתאריכים המובאים בהלכה שזה סיום שבעה ושלושים אז זה מועיל לנשמתו, אחר השנה הראשונה יש לו קורת רוח מרובה תמיד שבאים ואומרים שם תהילים לעילוי נשמתו.