מעורבות ילדים במריבות ההורים

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי בעיה עם לשון הרע של ההורים. יש צד אחד שמספר לי ולרוב זה על הצד השני. כבר ניסיתי להעיר במקרה אחר בדרך עדינה ואני מקוה שזה היה בסדר..אבל איכשהו נוצר עוד סיטואציות כאלה ואני צריכה להעיר במקום על מנת לא לשמוע. וברגע שהערתי אכן הצד שתק והעביר נושא ואז שוב הגענו למצב שהצד דיבר על הצד השני והיה מצב שאולי זה לשון הרע וניסיתי שוב לרמוז וכדומה..המצב הזה מאד קשה לי ואני יוצאת עם חששות אח"כ שאולי לא עשיתי טוב ואולי היה עוד לשוה"ר או רכילות או אבק לשוה"ר/רכילות וכדומה שנאמרו שם ולא הערתי או אפילו עודדתי.. ובכל אופן זה הורים וצריך מאד להיזהר.. וזה יושב לי על הלב כל הזמן. לפעמים אני מעדיפה פשוט לא להיות בסביבת אותו צד על מנת שלא ידבר איתי ולא נגיע למצב הזה..השאלה שלי מצד כיבוד הורים אם מותר לי סוג של להתחמק מאותו צד כל הזמן או להראות שאני לא מעוניינת לפתח שיחה. אנחנו גרים באותו בית.

תשובה:

שלום וברכה

הערת הערה מאוד חשובה, הנושא אינו רק לשון הרע, וגם לא רק כיבוד הורים, אלא גם מבחינת ההורים הנזק הכי גדול הוא שהילדים מעורבים בשלום בית של ההורים, זה גרוע, פוגע וגורם הרבה קשיים בקשרים המשפחתיים, וגם בעצם פתרון הבעיות, כי ילדים מעורבים רגשית ונוקטים צד וכו'. לכן הכי טוב זה לא לרמוז, אלא לומר גלוי, שאחרי הרבה חשיבה חשבת שמאוד לא טוב שתשמעי ותהיי מעורבת, כי זה פוגע בהם וברצון שלך לכבד אותם, את רוצה להיות קשורה ולאהוב את כולם, זו חובתך הבסיסית ורצונך הכי יסודי כבת. אם מדברים ברור מבבינים הרבה יותר טוב ולטווח הרבה יותר ארוך מסתם רמז אקראי כזה או אחר.

בשורות טובות.