מזוזה בפרגולה שבחצר / מזוזה בדלת צרה

שאלה:

שלום 1האם פרגולה סגורה צריכה מזוזה? 2מה הגדרת מקום שצריך מזוזה? 3ראיתי שיש שמים. מזוזה מבחוץ ולא במשקוף האם זה בסדר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. מקום שאין בו תשמישי דירה אלא תשמישי חצר, גם אם יש שם פרגולה לצל אין בו חיוב מזוזה. אמנם, אם יש שם מחיצות עשרה טפחים, וגם אוכלים שם בקיץ בקביעות וכדומה, שזה כבר תשמישי דירה, חייבים מזוזה. ואם אוכלים שם לעיתים, ראוי להחמיר ולקבוע בלא ברכה.

2.מזוזה צריכה להיות בתוך הפתח ולא חוצה לו, בשעת הדחק, בדלת אלומיניום צרה שלא ניתן לקבוע בתוכה, ובמקרה שלא ניתן לחקוק בקיר לעומק בתוך הפתח ולקבוע, קובעים בחוץ צמוד לפתח בתוך טפח ובלא ברכה.

מקורות:

1. ראה רבינו ירוחם סוף חלק אדם, וראה ט"ז סי' רפו ס"ק ז.

2. ראה ס’ שערי המזוזה פרק יב סעי ג ובהערה ט.