כיבוד הורים או ונשמרתם

שאלה:

רציתי לשאול מה קודם למה, כיבוד הורים או "ונשמרתם".
כי אם קורה שאני מחויבת מ"ונשמרתם" לעשות משהו, וההורים מתנגדים לזה. מה קודם?

תשובה:

השאלה טעונה יותר פירוט… ברור שכיון שההורים חייבים בכל מצוות התורה אין היתר לעבור שום איסור מחמת בקשתם, כדברי הגמרא הידועים בבא מציעא לגבי כהן בבית הקברות ועוד, אבל אני מניח שזה לא ממש כך, ההורים לא מבקשים ממך לסכן את חייך מן הסתם, אלא יש אזיה נושא שנתון לדיון ושיקול הדעת האם יש סיכון וכו', לכן כדאי להתייעץ יותר מפורט.