כוונה באמירת ברוך שם כבוד מלכותו

שאלה:

מהי הכוונה שצריך לכוון באמירת ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד מה הפירוש של משפט זה? שכן ראיתי בשו'ע הרב שכוונתו מעכבת תודה

תשובה:

שלום רב

האמירה הזו מבטאת את האמונה בכך שבורא עולם מנהיג את העולם בכל רגע ורגע ומשגיח עליו בהשגחה תמידית [בשונה מפסוק שמע ישראל שמבטא את אחדות ה' והיותו המציאות היחידה המוכרחת, כאן יש ביטוי לקיום העולם במובן זה שבורא העולם מנהיג ומהווה אותו בכל רגע] והתפילה היא שיתגדל שמו של ה' ויתפרסם היותו משגיח באופן הנ"ל.