חובת עמידה בפני אברך המלמד אותי

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם יש חובת עמידה בפני אברך שמלמד אותי לעיתים קרובות כשהוא נכנס לחדר או עולה לתורה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חיוב הקימה בפני תלמיד חכם אינו דוקא במי שנחשב חכם מופלג ביותר, אלא כל מי שביחס לבני הדור נחשב תלמיד חכם הוא בכלל דין זה, ראה ש”ך סי’ רמד ס”ק ב. יתר על כן, שים לב ללשון השו”ע שם בסעי’ א: “מצות עשה לקום מפני כל חכם, אפילו אינו זקן אלא יניק וחכים, ואפי’ אינו רבו, רק שהוא גדול ממנו וראוי ללמוד ממנו“. לכן נראה שאם הוא תלמיד חכם באופן יחסי לאנשי המקום, וגם אתה לומד ממנו לעיתים קרובות, יש לקום בפניו.