מנהג אבלות שבעה לפי עדה הפרסית

שאלה:

שלום רב
בן שלי היה בן 28 עם פיגור התפתחותי ואוטיזם שהה במעון.נפטר ביום ט"ז בתשרי 04/10/2020 (ביום א' חול המועד סוכות, על פי הנחיות רב מטעם ח,רת קדיש ,הוא נטמן ביום הפטירה בחלקת הצדיקים ויקירי העיר ברמלה,
התחלנו לשבת שבעה במוצאי שבת מייד לאחר שמחת תורה.
לפי מנהג יהדות איראן אלו השאלות:
1) מתי סעודת מצווה לשבעה?
2) מתי עולים לבית העלמין? ומתי קמים מהשבעה?
3) הנ"ל מה לגבי החודש וגילוי מצבה מתי ?
ואם יש הנחיה ספציפית לגביו עקב היותו צדיק בגלל מצבו?
להזכירכם :
בגיל 13 בפגישה ושאלה אצל המרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל נאמר שהוא פטור ממצוות כגון ברמצווה והנחת תפילין ועוד..
אבקש את תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

בורא עולם ינחם אתכם באבלכם, זכיתם להיות השליחים לנשמה גדולה זו לסיים את תיקונה בארץ החיים, וזה דבר גדול, בודאי ראה בורא עולם את תעצומות נפשכם ובחר בכם למטרה נשגבה זו.

סעודת המצוה בלילה האחרון של סיום השבעה, שלמחרתו קמים.

עלייה לקבר ביום סיום השבעה – יום שישי בבוקר לאחר התפילה והניחום.

את אבלות השלושים סופרים מיום הקבורה [כיון שהם נהגו בכם גם בחג], ולכן ביום השלושים מזמן הקבורה כולל יום הקבורה במידה ונקבר לפני השקיעה ואם לאחריה ממחרת, תמו ימי אבלות השלושים ועולים לקבר שוב, עם גילוי מצבה.

אין דינים שונים הנובעים מהיותו פטור מן המצוות, למעט העובדה שפחות יש לטרוח במעשים לעילוי נשמתו מאחר שמת בלא חטא.

בשורות טובות ישועות ונחמות!