מוצר שנשבר בחנות באשמתי

שאלה:

לקחתי מהמדף קופסה של קוטג ושמתי בעגלת הסופר.
כששמתי אותה על המסוע כדי לשלם היא נשמטה מידי נפלה והגבינה נשפכה.
1.האם קניתי את הגבינה לפי המשנה משך ולא מדד קנה?
2.האם לאור זאת אני חייב בתשלום?
3.אם מישהוא הפיל לי אותה. האם הנידון ביני לבינו או הסופר הפסיד?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. הגבהה או משיכה קונה, ולכן מיד שהגביה על מנת לקנות חל המקח. ולא דומה לדברי המשנה ששם מדובר שלא מדד את הכמות שלקח ולכן הגבהה זו שמטרתה למדוד אינה קניין. אבל במקח שאין בו מדידה ההגבהה או המשיכה קונה.

2. אם נפל מידיו של הלקוח חייב לשלם, או בגלל שהמוצר שייך לו. וגם אם המוצר לא שייך לו הרי דינו כמזיק שחייב לשלם על הנזק. [נפילה מידיו נחשב למזיק בידיים או גרמי].

3. אחרי שביארנו בתשובה 1 שהגבהה או משיכה מהווה קניין, אם בא אחר והזיק אחרי ההגבה של הלקוח, הלקוח חייב לשלם לסופר על המוצר והלקוח יתבע את המזיק עבור הנזק שעשו לו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי את הטענה הזו, אבל אני לא מבין מדוע לא יחשב קניין, והרי בכל מקח אם הלוקח לא משלם לא מוכן המוכר להקנות, והנתיבות סובר שקונה שלא משלם על המקח אין החוב נזקף במלווה אלא המקח בטל מעיקרו, ואפ"ה בכל קניין קונה בהגבהה גם אם עדיין לא שילם. וכמו כן בסופר ודאי שרצון המוכר בתשלום, אבל הקניין חל בשעת המשיכה.