בדיקת עדשים אדומות

שאלה:

סיננתי את העדשים האדומות על גבי משטח לבן,
נפלו בין השאר גם חלקים בצבע חום כהה האם יש לחשוש מלהשתמש היתכן שזו קליפה?

תשובה:

הדבר הכי חשוב לקנות סחורה טריה בחנות שיש בה תחלופה גבוהה ואיחסון נאות.

אופן הברירה:

שלב א' – לנער את העדשים במסננת בעלת חורים קצת יותר קטנים מהן, אם ישנם חרקים קטנים נוכל לראות אותם כעת בנפרד על גבי המשטח התחתון. במידה ונופלים חרקים קטנים על המשטח, ישנו קושי גדול לברור את העדשים מהחרקים ואנו ממליצים לא להשתמש בהן.

שלב ב'- את העדשים שנותרו במסננת מפזרים על גבי משטח, ומעבירים מעט מעט תוך התבוננות בין הגרגירים. כעת החשש שלנו הוא רק לחרקים גדולים יותר והברירה יכולה להיות מהירה יותר. אם נמצאו חרקים בשלב זה יש להסירם, ולאחר שמסירים את כולם אפשר להשתמש בעדשים.

בסחורה שאינה איכותית – סחורה שנקנתה בכשרות פשוטה או בתפזורת, בנוסף לברירה המצוינת לעיל, יש לשבור עשרה עדשים מתוך האריזה ולהתבונן האם יש בתוכם חרקים.

לגבי מה שנשאר, תוכלו לבדוק אם זו קליפה או חרקים בעיון מדוקדק…