באיזה אופן מותר לזרוק את האשפה בשבת למכולה בחוץ?

שאלה:

שלום כבוד הרב, באיזה אופן יהיה מותר להוציא את שקית האשפה מהבית בשבת? תודה רבה

תשובה:

אם השקית מלאה על גדותיה ומדיפה ריח רע או שהמראה מאוד לא אסטטי, מותר להוציאה כדין גרף של רעי. לכן מי שחשוב לו לפנות את האשפה בשבת, לא יניח את הפח בתוך הארון שאז הוא אינו מפריע כל כך, אלא במקום גלוי במטבח. זה לא נחשב כעשיית גרף של רעי לכתחילה כיון שהניח שם את הפח מערב שבת ובשבת הוא נוהג כדרכו.

יש שדנו להיתר את פינו האשפה כשאין לו מקום אחר להניח זבל [נדיר, הרי יש שקיות אשפה], על פי הנדון אם מותר לטלטל מוקצה לכיסוי גרף של רעי, אולם לדינא בלאו הכי אין הכרעה ברורה בספק זה, ראה הר צבי או"ח סי' קצו ושמירת שבת כהלכתה מהדו' ישנה פרק כב הערה קי.