ריבית בקנייה בתשלומים

שאלה:

ריבית בתשלום למכשירי חשמל למספר שנים

תשובה:

שלום וברכה, ישנם שתי אפשרויות של ריבית. א. ריבית מול המוכר – שהמוכר קובע מחיר נמוך למזומן, ומחיר גבוה לתשלומים. בזה יש איסור ריבית מדרבנן. התוספת שמוסיף הקונה בגין דחיית התשלום נחשב לריבית. ולכן אם אין היתר עסקה למוכר אין היתר בדבר.

האופן השני שמשלם בכרטיס אשראי בתשלומים ומשלם ריבית לחברת האשראי. במקרה כזה הריבית בין הקונה לחברה האשראי. המוכר מקבל את אותו סכום, וחברת האשראי משלמת עבורו וגובה ממנו בתשלומים. במקרה השני יש להקל מאחר ולחברות האשראי בארץ ישראל יש היתר עסקה. ולולא ההיתר עסקה היה עובר הקונה באיסור ריבית דאורייתא כיון שיש כאן הלוואה עם ריבית, אבל מאחר ויש היתר עסקה יש להקל בדבר.

בהצלחה.