ספק אם דילג ברכה בשמונה עשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אם יש לי ספק באמצע תפילת שמונה עשרה אם אמרתי ברכה מסויימת או לא, יש לחזור לראש הברכה שאני מסופק אם אמרתי או שיש לסמוך על כך שאמרתי מתוך הרגל לשון בלי לשים לב ולא צריך לחזור? תודה רבה

תשובה:

ככל שאתה כבר נמצא הלאה יש לסמוך שאמרת כהלכה מתוך הרגל הלשון, וכפי שמצינו בזה בפוסקים לענין מי שאומר בקריאת שמע "ובשעריך", ומסופק אם הוא אוחז בראשון או בשני, שאם כבר אומר למען ירבו ימיכם יש לומר שהוא בשני ואמר הכל כפי רגילותו.

מקורות:

ראה שו"ע סי' סד סעי' ד.