לשון הרע – לספר על חבר שחלה בקורונה

שאלה:

חלתי בקורונה כנראה שנדבקתי מהחברותא שלי
האם ששואלים אותי ממי נדבקתי מותר לי להגיד שאני חושב שכנראה מפלוני הוא האם יש בכך לשון הרע ?
{נראה שלא רואים בכך פגם אצל האחר משום שגם ששומרים על התקנות אפשר להידבק }

תשובה:

אני לא רואה בזה גנאי, זה מסוג הדברים הממוצעים שתלוי כיצד מספרים אותם, וכל עוד לא מספרים זאת כגנאי אין כאן לשון הרע. יש הרבה אנשים שנזהרים מאוד ונדבקים, דוקא בגלל זילזול של אנשים אחרים…