תשמיש והריון בזמן קורונה

שאלה:

יש לנו כבר 9 ילדים ב"ה והלידה האחרונה היתה לפני שנתיים וחמשה חודשים, אשתי מבחינתה מוכנה להכנס שוב להריון, אך שאלתינו היא האם יש ענין להמנע בנתיים בעקבות נגיף הקורונה ?

תשובה:

מותר לקיים תשמיש המיטה גם בימים קשים אלו, ולהוליד ילדים לעבודתו יתברך. באופן ספציפי לגבי כוחותיה של האשה שיש לה תשעה ילדים תתייעצו עם רבכם באופן פרטני.
רוב נחת שומחה ובשורות טובות.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' ר"מ סעיף י"ב כתוב שאסור לשמש בשני רעבון, וברמ"א ובלבוש הוסיף שהוא הדין שאר צרות שהם צרת הרבים, אכן בשיירי כנסת הגדולה בהגה"ט אות ה' שדווקא בצרות שהם כמו רעבון כגון ירקות שדפון וכדומה אבל בצרות אחרות כמגיפת דבר וכיו"ב שאין בהן רעבון לא נאסר בתשמיש המטה. ור' עוד בשו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' כ"א שהתיר לשמש מיטתו בזמן מלחמה וכתב שאין בזה אף משום מידת חסידות. כמו כן במשנה ברורה שם כתב שכאשר יצרו מתגבר עליו מותר, ולכן בזמנינו שהדור פרוץ יותר וכו' יש להקל יותר בכל מקרה.