שכר נסיעות יותר ממה שנעשו בפועל

שאלה:

שלום לצוות הרבנים.
רציתי לשאול, החברה שבה אני עובדת מממנת החזרי נסיעות ע'ס 60 ש'ח ליום לעובדים שבאים מחוץ לעיר, וזה המקסימום.
הם יודעים מאיפה אני מגיעה, ובכל זאת בוחרים לשלם לי את המקסימום, למרות שבפועל אני מבזבזת הרבה פחות על נסיעות
מצד שני זה יוצא בסופו של דבר מרכיב די נכבד מהמשכורת..
האם עלי לבקש תשלום רק על הסכום שאני משתמשת?
או שהלכתית בגלל שזה הנוהל שלהם, מותר לי להשאיר את הכספים שהם נותנים?
תודה, ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום נסיעות של עובד נחשב לחלק מהמשכורת. ולכן אם קבעו שכר מסוים לעובד כדמי נסיעות הרי זה כחלק משכר העבודה. ולכן גם אם הנוסע הלך ברגל או שהגיע בחינם עם חבר מותר לו לקחת את הדמי נסיעות לעצמו. וכמו כן אם העבודה קצבו שכר עבור דמי נסיעות מבלי לברר את העלות של הנסיעות של העובד, שכר זה הוא כחלק מהשכר על העבודה, והעובד שכאי לכך בין אם משתמש בחלק מהכסף לנסיעות ובין אם לא נצרך לדמי נסיעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר בעלון המשפט גיליון מספר 29 שכתבתי על כך מאמר נרחב.