קבלה טובה – נדר?

שאלה:

שלום רב!
אם מישהו אמר לי שכדאי לי לקחת על עצמי מצווה של נטילת ידיים אחרי שירותים ואמרתי לו ״יאלה״ ואז הוא אמר לי תגידי בלי נדר ואמרתי ״יאלה, בלי נדר״. האם זה נחשב שנדרתי ?!? (כי בפעם הראשונה לא דאגתי לומר בלי נדר)
תודה רבה!

תשובה:

במקרה שלך אין כאן נדר, אבל כיון שכפי שאני מבין משאלתך אתה יהודי כמוני… הרי שגם אתה חייב כמוני במצות נטילת ידים כמו בשאר מצוות התורה. ולמעשה לא רק "מחוייב" אלא בעצם זכאי! אתה בן של מלך ונבחרת לקיים את התורה! אשריך!

בהצלחה רבה בדרך החדשה!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!
    נטו כי הדבר גובה ממני מחיר נפשי כבד. אני עושה את הדברים האלה מתוך חרדה ופחד בשל ocd שמתאפיין בדת ולא מלב שלם

  2. נדר נקבע על פי מה שדבריך בעת הקבלה מתפרשים בעיני הסובבים, התיאור שאמרת לא מתפרש כקבלה רצינית של נדר אלא כסוג של מסחרה מהמצוה…