זמן הנחת תפילין בבוקר

שאלה:

ערב טוב הרב,
אני קם כל יום בשעה 6 כדי לארגן את ילדים ולהספיק לעבודה.
אני רוצה להניח בבוקר תפילין אבל עדיין חשוך בחוץ והבנתי שיש 72 דק לפני נץ החמה שאפשר להניח תפילין.
השאלה אם אני יכול להניח, לקרוא שמע , ברכות השחר ועמידה בשעה זו ועדיין חשוך בחוץ.

תודה רבה.

תשובה:

זמן הנחת תפילין אינו 72 דק' לפני הנץ, אלא מעט אחר כך, משהו כמו שעה לפני הנץ ומעט פחות, היום זה היה ב5:55 בעוד הנץ פחות מ50 דק' אחר כך, תקנה לך לוח "עיתים לבינה" [נמכר בחנויות ספרי קודש], שם בכל שבת מפורסם זמן עטיפת טלית.  תפילת העמידה לכתחילה יש לאומרה בהנץ החמה ולא קודם, אבל מי שלחוץ מאוד יכול לאומרה גם בזמן זה. מאוד חשוב לסדר את היום באופן שיאפשר תפילה במנין כדת וכדין.

בהצלחה