ברכת ברקים ורעמים פעמיים באותו יום

שאלה:

האם אפשר לברך ביום כמה פעמים על ברקים ורעמים. וא"כ כמה צריך הפסק בין פעם לפעם.

תשובה:

אין מברכים ברכת ברקים ורעמים פעמיים באותו יום (כלומר עד למחרת בבוקר), אלא אם כן התבהרו השמים לגמרי (מענני הגשם) וחזרו ונתקדרו.

מקורות:

מ"ב סימן רכ"ז ס"ק ח'.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני עובד במחסן שלא שומעים שם רעמים צפירות או אזעקות, ואיני יודע אם התבהרו השמים או לא, ויצאתי אחרי כמה שעות, האם צריך לחזור ולברך? (ואם כן, כמה זמן צריך בשביל ההפסק)

  2. הכלל בזה הוא כמו ברכות התורה, שכל עוד לא ישן שנת לילה זה נחשב הכל כיום אחד, ולכן אם בירך ביום אינו חוזר ומברך בלילה כל עוד לא הלך לישון, ראה ציץ אליעזר חלק יח סי’ עח.