אהבה שיש בה תלות מסוכנת

שאלה:

היי
יש לי חברה (בת 15) עם קשר הרסני ותלותי שגורם לה לבעיות קשות כמו:דיכאון-כשהיחסים בינהם מתדרדרים,חרדות אמיתיות-כשהוא לא עונה לה…..
היא סיפרה לי על לילות שלמים שבהם היא ערה ועל תאבון ירוד
הבעיה שהם לא שומרים נגיעה…(לא עברו ח"ו על איסורים חמורים ממש אבל חוץ מזה הכל….) היא מבינה שהדבר לא טוב עבורה בכלל!והוא מתנהג אליה בצורה ממש לא יפה שלי מזכירה קצת ניצול…
דיברתי איתה הרבה על הנושא ובכל זאת זה לא שינה משהו!
השאלה שלי אם יש דרך לעזור לה ואם כן איזה?
(אני יודעת שהשאלה היא לא בדיוק הלכתית אבל לא היה לי שום מקום אחר לשאול אז מקווה שזה בסדר:)

תשובה:

שלום וברכה

טוב מאוד שאת שואלת, כיון שחובה לסייע לה, היא עלולה להנזק באופן בלתי הפיך חלילה. יש לפנות למחנכת בבית הספר, ולקבל סיוע מהפסיכולוגית או היועצת של המקום, תפני למחנכת והיא תמשיך לטפל בזה הלאה בכלים העומדים לרשותה.

את עושה דבר חשוב, בהצלחה.