כלאים – הכלאת דגים

שאלה:

יש לנו אקווריום עם דג שנקרא תוכי דם ואנחנו רוצים שהיא תלד דגים. הדג הזה לפי המדע הוא כנראה דג שבעצמו הכלאה מסיימת ובדרך כלל הזכרים שלו הם לא פוריים אז כדי לגדל עוד דגים צריך לשים את הדג הזה עם דג אחר מאותה משפחה ואחרי שהיא מטילה את הביצים הדג הזה דוגר עליהם ועוזר להפרות אותם.
אז השאלה אם אנחנו רוצים לשים אותה ביחד עם דג שנקרא דג זברה אם זה מותר.
האם מותר לשים אותם באותו אקווריום ביחד במטרה שהם ילדו דגים.
זאת אומרת, האם זה נחשב הכלאה והאם זה נחשב אותו מין.

תשובה:

שלום וברכה

דג כידוע משריץ ביצים, ולא יונקים, ממילא אופן הכלאים שם נעשה שאחרי שהביצה באה לאויר העולם הזכר מזריע בה מזרעו, באופן זה אין איסור כלאים ומותר. יש אגב נושא רחב לגבי כשרות דגים שעשו בהם כלאים אן יש לחשוש שהרביעו שם דג טמא, אבל זה לא נושא השאלה שלנו…

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' רצז סעי' א בשם התשב"ץ.

הצטרף לדיון

תגובה 1