סעודת בסיום השבעה השלושים והשנה

שאלה:

אילו מאכלים ( דברים) צריכים להביא או לעשות/ להכין לסעודת ה שבעה / השלושים / השנה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין בענין זה כל כללים, וככל שאתם עושים סעודת פת זה בכלל לא משנה. יש כאלו שלא עושים סעודה עם לחם אלא מביאים "ברכות", כלומר מאכלים שמברכים עליהם ברכות שונות, וכך ירבו בברכות לעילוי נשמת הנפטר. העץ מזונות שהכל הגפן וכו'. אבל שוב, בסעודת פת בלאו הכי יש הרבה דברים שלא מברכים עליהם והם טפלים לפת, ואז זה לא משנה.

העיקר הוא לימוד המשניות ואמירת התהילים לעילוי נשמת הנפטר, הסעודה היא דבר מישני לגמרי.

בשורות טובות.