יעוץ בלימוד הלכה

שאלה:

עד עכשיו למדתי בעיקר ש"ס, הלכה למדתי במשנ"ב, ולעיתים פתחתי טור ושו"ע בפנים, כעת בס"ד אני נכנס לכולל שבבוקר לומדים הלכה (כעת הלכות ברכת הפירות) שאלתי היא כיצד לומדים הלכה מהמקור, אני יודע שהעיקר זה טור ב"י, אבל אני רוצה לדעת סדר מסויים, האם פשוט פותחים טור וקוראים, ואח"כ ב"י וקוראים הכל, או שכל דבר שמובא בב"י צריך לפתוח את הגמרות והראשונים שמביא וכו' וכו', בקיצור, האם יש הבדלים בין צורת לימוד גמ' לבין צורת לימוד הלכה מהמקורות? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

קשה לומר בזה כללים ברורים, ברור הדבר שהכי טוב זה לפתוח את הסוגיות בפנים, עם הראשונים היסודיים להבין לעומק, ואחר כך רק לגשת ללימוד הבית יוסף ואז השו"ע ונושאי כליו, אבל יש אנשים שבנויים יותר ללימוד מהיר יותר, ואז מתאים להם ללמוד היטב טור בית יוסף מה שהביא בפנים, ומיד לגשת לשו"ע ונושאי כליו. כמובן אחר כך יש לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, עם משנה ברורה וספרי גדולי זמנינו. ספציפית בברכת הפירות כיון שיש פרק מסודר בגמרא, הייתי קובע זמן בערב ללימוד מסודר של פרק כיצד מברכים דף אחרי דף, זה מאוד משלים.

בהצלחה רבה מאוד.