חשיבות קריאת שם אחר סבא שאשתו חיה

שאלה:

כבוד אב קודם לאם, לכן ראוי לקרוא ע"ש אבי אביו קודם לאבי אמו.
במקרה שאם אמו חיה ואם אביו לא, כך שאם יקרה ע"ש אבי אמו זה יכבד את הסבתא אולי עדיף לקרוא על שמו?

תשובה:

אין כל ספק שזה כך! כאשר יש אלמנה השמחה שלה קודמת לגמרי [אגב גם בהל' כיבוד ואם יש עדיפות לחיים על המתים, ואם כן הסבתא החיה שזה גם כבודה שלה, קודמת לסב שהוא ואשתו כבר נפטרו].

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא מדובר בסב התינוק אלא בסב האב
    וכיון שאבא חי עד 120 כשאני קורא ע"ש אביו זה מכבד אותו וזה גם כבוד החיים, וכבודו לכאורה קודם לכבוד סבתא?