בר מצוה ביום בו נעשה גדול

שאלה:

ילד שיגיע בשנה זו תשפ"א ל13 ויום אחד בשבת פרשת בלק ( נולד בשבוע של פרשת פנחס)
האם לכתחילה עדיף שיקרא בציבור את פרשת בלק ביום שמלאו ימיו (ולא שעותיו) בדיוק של יום או לכתחילה עדיף שיקרא את פנחס בשבת שאחריה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאף שנחלקו הדעות בענין זה האם צריך גם שימלאו שעותיו מעת לעת, המנהג בזה להקל ולקבוע את גדלותו ביום בו נכנס לשנתו הי"ד.

מקורות:

ראה שו"ע הרב ערוך השלחן ומשנה ברורה, שלושת עמודי הפסיקה בדורות האחרונים שדי בתחילת השנה הי"ד. אמנם בבאר היטב שם הביא משיירי כנסת הגדולה שהחמיר בזה, וכן הביא בדעת תורה למהרש"ם בשם השאילתות, וראה שם שאם היו הפוסקים רואים דברי השאילתות היו חוזרים בהם, אבל למעשה אין לנו אלא דברי הפוסקים הנ"ל, לכן עשו כרצונכם.