אתרוג מורכב?

שאלה:

קראתי שאחד הסימנים המובהקים של אתרוג מורכב
שיש חתיכות פרי בפנים כמו בלימון ושהגרעינים בפנים הם כמו בלימון.
ובאתרוג לא מורכב הבפנים יותר דומה לתפוח האם זה נכון?כי רוב האתרוגים שבדקתי נראים בפנים יותר הלימון תודה רבה
או לחלופין איך אפשר לדעת בוודאות אם אתרוג מורכב?

תשובה:

ההגדרה שכתבת אינה מדוייקת… אין כמו תפוח… תמיד זה יותר דומה ללימון, ההבדל הוא שבלימון הקליפה דקה ויש הרבה פרי עם מיץ בפנים ובאתרוג זה בעיקר קליפה לבנה עבה עם מעט מאוד פרי די יבש כמעט בלי מיץ. כמו כן כיוון הגרעינים הפוך מלימון, של הלימון לצדדים ושל האתרוג מלמעלה למטה.