נדר שלא להסתכל באינטרנט לבד

שאלה:

שלום, אני מבית של בעלי תשובה ולמדתי בישיבה כיום נשוי ב"ה בישיבה קיבלתי בשבועה לא להסתכל באינטרנט לבד וחזרתי על השבועה שנית לפני לא הרבה זמן כוונתי היתה על אינטרנט פרוץ אבל לא פירשתי, וכן הוספתי לשון של ב"נ כלומר שאם העבור ח"ו שלא הכשל בעון שבועה, רציתי לשאול א. האם יש דרך להתיר וכמובן רק לאינטרנט חסום או שלא כיון שהותר מקצתו הותר כולו ואין התרה לנדרי עבירה ,ב.אם מתירים נדרי עבירה האם הנדר מותר,ג.האם אמירת ב"נ והכוונה הנ"ל תופס בכלל ,ד. האם מסירת המודעה בערב ר"ה מועילה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאמרת בשני הפעמים שנשבעת שיהיה בלי נדר, הרי שאין כאן נדר… ולא צריך התרה. במידה ובפעם הראשונה לא אמרת שיהיה בלי נדר, צריך התרת נדרים ולא ניתן לומר שהנדר חל רק על אינטרנט פרוץ, שהרי לא פירשת זאת, ההתרה מועילה כיון שנכלל בה גם אינטרנט חסום שאין בו איסור של ממש, אף שככל שנמנעים כך טוב יותר, וכדאי להשתמש רק לצורך ולא לצרכי בילוי, ואדרבה, זה שמקצתו אינו איסור זו סיבה שלא יחשב נדר של המנעות מאיסור, ומועילה לו התרה.

ברכה והצלחה