העברת עצי פרי

שאלה:

האם מותר לעקור עצי פרי כדי להשתילם במקום אחר. והאם יש הנחיות לפי ההלכה איך לעקור אותם כדי להשתילם.

תשובה:

שלום רב

אם יש חשש שהעץ ינזק מהמעבר, הייתי ממליץ לעשות זאת על ידי גוי, שכן באופן זה האיסור קל יותר וכאשר אין כוונה להשחית אלא להיפך לנוטעו במקום אחר, יש להקל, ראה כאן בהרחבה.

כדי שלא תזדקק למנות שוב שנות ערלה לעץ הזה, יש לעקור אותו עם גוש גדול בו לפי חוות דעת המומחה הוא יכול להתקיים עד שיקלט שוב באדמה, שכן אם יש הפסקה ביניקה הוא נחשב כנטיעה חדשה. וגם זה יש להקפיד שכל הזמן יראה פני קרקע ולא יהיה ברכב, אחרת יש סוברים שצריך שוב שנות ערלה.

בהצלחה רבה!

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי’ ב ס”ק י – יב.