האם אפשר לגנוב מצווה

שאלה:

מעשה שהיה בזוג פרוד שהאישה ומשפחתה עשו ברית המילה ללא ידיעת האב ומשפחתו באופן של העלמה מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

מצוות מילה שייכת לאב וחייבים לתת לאב למול את הבן ואסור לגנוב ממננו את המצווה. בהלכה מובא שאם גנב מצוות מילה מאבי הבן חייב לשלם לאבי הבן עשרה זהובים [סכום גדול מאוד], סכום זה הוא קנס שקנסו חכמים למי שגוזל מצווה של חברו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הש"ך בסימן שפב סובר שאם האבא לא מל בעצמו אין איסור לגנוב ממנו שלא שייך שליחות במצוות מילה. ויש שחלקו על הש"ך וסוברים שיש אפשרות למנות שליח. ולכן ןדאי שאסור לגנוב מהאבא את המצווה, אלא שאם גנבו אין חובת תשלומים של עשרה זהובים מאחר והאבא לא התכונן למול אלא להביא מוהל, ונמצא שלא גזל מהאבא מצווה לדעת הש"ך.