שאלה:
בקרונפלקס עוגי של תלמה אין הרבה אחוזי דגן ורציתי לדעת כמה לאכול אם הרכיבים שם הם כך: רכיבים: דגנים (64%) (קמח חיטה מלא (19%) (מכיל גלוטן), קמח תירס, קמח אורז, שיבולת שועל מלאה (12%) (מכיל גלוטן)), סוכר, פצפוצים בטעם שוקולד (2%) (סוכר, קמח תירס, סירופ תירס, אבקת קקאו, שמן צמחי, עמילן תירס, מונע התגיישות (טריקלציום פוספט)), חומר תפיחה (טריקלציום פוספט), אבקת קקאו, מלח, חומרי טעם וריח, מתחלב (לציטין סויה), צבעי מאכל (תמצית פפריקה,תמצית כורכום), מעכב חמצון (תערובת טוקופרולים).?
וכשמצרפים הקמח האם גם את השיבולת שועל מצרפים או לא?
תשובה:
אני מבין ש76% כאן זה דגן, דגנים + שיבולת שועל [ללא הקמחים האחרים], ממילא אם תאכל כזית וחצי תוך ארבע דק' אתה כבר מברך על המחייה.
למה???
האחוזי קמח הם רק 19 אחוז, והאחוזי דגן השניים (קמח תירס וכד') הם 12 אחוז בלבד?
אני לא בקי באיך לקרוא רכיבים, אבל קשה לי להאמין שבדגנים התכוונו גם לקמח תירס והאורז זה לא דגן, אני מבין שדגנים זה 64% כאשר מתוכם קמח חיטה מלאה שזה כביכול בריא – 19%, אבל אם אני טועה אז צריך לאכול 3 כזיתים בארבע דקות כדי לברך על המחייה ובפחות מכך מברכים נפשות.
קטניות מוגדרות בעולם הרחב כ'דגנים', ראה https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D בהגדרת הדגניים, ולכן תירס אורז וכו' מוגדר ברכיבים גם כדגנים, נמצא שאחוז המחייב בברכה אחרונה של מזונות אינו כפי האחוז המופיע ברכיבים
יש לברר בדיוק מה אחוז הדגן ההלכתי.
השאר תגובה